Nieuwe kunstenaar: Liselot Röben

Bij Kinderkamerkunst voegen we regelmatig nieuwe kunstenaars toe die passen binnen ons concept en voldoen aan onze kwaliteitseisen. Deze stellen we in deze rubriek aan je voor: deze keer is het de beurt aan Liselot Röben.

Hi! Ik ben Liselot Röben

In 2013 ben ik afgestudeerd van de Kunstacademie Haarlem/Leiden in de autonome beeldende kunst. Hoewel daar de grote nadruk lag op schilderkunst, is mijn liefde voor illustreren van kinds af aan nooit verdwenen.

Ik werk graag met Oost-Indische inkt, gouache en pen. Semi-realistisch, kleurrijk en rustig.

Mijn schilderijen zijn op groot formaat, tenminste, zo groot als mijn atelier op zolder van een oud pand in Juffrouw Idastraat in Den Haag het toelaat. In mijn werk onderzoek ik de manier waarop lichaamstaal een subjectieve associatie oproept bij de kijker. Die maakt het werk af, niet alleen doordat er lijnen worden weggelaten, informatie die door de hersenen wordt ingevuld, maar ook door het eigen verhaal wat het beeld oproept.

Verhalen zijn belangrijk, ze bieden woord en betekenis aan je eigen leven en geven duidelijkheid. Daarom hoop ik dat mensen hun fantasie de vrije loop durven te laten bij het zien van mijn werk.

Het is geweldig om deel uit de kunnen maken van een verhaal voor kinderen, als illustrator voor kinderboeken. Wat mij betreft zijn er nooit teveel verhalen.

Achtergrond en kennis

Naast kunstenaar/illustrator, ben ik werkzaam als kinderpsycholoog. Ik werk in een particuliere praktijk in Capelle aan den IJssel, en help daar voornamelijk kinderen en jongeren die kampen met angsten, trauma of depressie. Ook hier spelen verhalen een grote rol, en bieden ze waar nodig kracht, overzicht en verwerking.

Ik woon in Den Haag, samen met mijn man en dochter. Mijn werk hangt o.a. bij Kunststukken101, Thomsonlaan 101, Den Haag.

Ben je benieuwd naar de werken die wij van Liselot hebben geselecteerd?

Wil je de geselecteerde kinderkamer kunstwerken van Liselot Röben bekijken? Blader dan rond in onze webshop!

Liselot volgen?

Volg Liselot Roben op Instagram  en Facebook

Tagged ,