Kunst als kraamcadeau

Kunst als kraamcadeau, dat is mooi én uniek!

Kunst als kraamcadeau - Linosnede van een Walvis, door Liselot Röben

Vaak neem je bij een kraamvisite een cadeau mee voor de baby. Een mooi kinderbestek, kleertjes, dekentjes of speelgoed. Stuk voor stuk items waar de baby (en de ouders) wat aan hebben. Maar zo vergankelijk! Kleding kan binnen no-time doorgeschoven worden en speelgoed wordt ook na korte tijd niet meer mee gespeeld omdat de ontwikkeling van een baby zo ongelofelijk snel gaat. Heb je wel eens nagedacht om kunst als kraamcadeau te geven?

Een mooi schilderij aan de muur, of een klein beeldje, is iets waar de baby maar ook de ouders voor lange tijd plezier aan kunnen beleven. Een mooi kunstwerk is tijdloos en kan een leven lang mee. Soms wisselt het van locatie. Maar een plek voor een klein kunstwerkje heb je in de meeste babykamers snel gevonden.

Wat voor kunst koop je als kraamcadeau?

Wanneer je kunst koopt als kraamcadeau moet het wel aan een paar voorwaarden voldoen. Je hangt geen donkere lugubere werken waar je kindje nachtmerries van krijgt naast het wiegje!

Een kunstwerk dat veel contrast bevat is wel fijn: baby’s kunnen al snel contrast zien en zullen dan ook vaker kijken naar het schilderijtje (of de lijst) aan de muur.

Een kunstwerk voor in de kinderkamer hoeft geen kinderlijke afbeelding zijn. Het mag abstract zijn, of juist volwassen maar wel herkenbaar. Het gaat er vooral om dat het kunstwerk past in de babykamers en bij het gezin. Probeer bij het uitzoeken van een kunstwerk rekening te houden met de smaak van het gezin, en de stijl die zij hanteren.

Is kunst als kraamcadeau duur?

De kosten van een mooi werk vallen mee. Natuurlijk kun je duizenden euro’s aan gerenommeerde kunstenaars uitgeven. Maar voor de babykamer -wanneer je kunst als kraamcadeau koopt- hoeft het niet duur te zijn. Een kunstwerk in een kleine oplage kost vaak maar enkele tientjes, en toch heb je een werk dat je niet snel bij anderen zult zien.

Kunst als kraamcadeau bij Kinderkamerkunst.eu kopen

Op Kinderkamerkunst.eu kun je mooie kunstwerken voor goede prijzen kopen. Alle werken worden direct bij de kunstenaar aangeschaft waardoor de prijzen laag blijven. Omdat de werken genummerd (bij werk in oplage) en gesigneerd zijn, weet je dat je een mooi en uniek werk koopt waarmee je een kunstenaar in Nederland steunt. De werken worden binnen een paar dagen goed verpakt aan je toegestuurd.

 

Tagged , , ,