Caravankunst! Mooie kunstwerkjes in je caravan

Het is vakantietijd! Dat betekent voor veel Nederlandse gezinnen: caravan of camper uit het vet, inpakken en gaan!

Kunst in de Caravan

Vakantiekunst in je caravan

Een caravan is vaak nogal grijs en wat saai. Gelukkig zie je steeds vaker ‘gepimpte’ caravans rijden. Caravans worden geschuurd, geschilderd en fantastisch mooi gemaakt. Als dan het grote werk gedaan is wordt de caravan of camper tot in de puntjes gestyled met mooie kussens, dekentjes en kunst aan de wand. Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan eens rond op caravanity.nl,  de mooiste caravan creaties zie je daar voorbijkomen.

Unieke kunst & standaard prints

Bij bijvoorbeeld de HEMA haal je voor een klein bedrag een mooie ingelijste print die je direct kunt gebruiken. Ze zien er mooi uit en voor dat kleine bedrag kun je gemakkelijk eens wisselen als je de print zat bent. Je kunt ook meerdere prints ophangen in je caravan, afgewisseld met eigen foto’s of instagram-prints. Je maakt je caravan daar persoonlijk mee. Het is nog leuker als je een echt kunstwerkje in je caravan hangt. Ongelijst vastplakken met wasi-tape, of juist met een mooi lijstje goed aan de wand bevestigen. Door unieke werken af te wisselen met standaard prints krijg je een totaal eigen gevoel in je caravan met een de sfeer die je past.

Waar let je op bij de aanschaf van kunst voor in je caravan?

In je caravan heb je weinig vlakke wanden waar nog geen gebruik wordt gemaakt. Iedere centimeter moet in zo’n kleine ruimte natuurlijk goed benut worden. Let er dus op dat het werk dat je meeneemt niet te groot is. Let ook op het gewicht en gebruik geen grote zware lijsten. De wanden zijn vaak wat flexibel waardoor de kunstwerken, zeker als ze zwaarder zijn, kunnen gaan klapperen en misschien zelfs stuk gaan tijdens de rit naar je vakantiebestemming.

In je caravan is het temperatuurverschil tussen zomer en winter groot. Tijdens het stallen heb je temperaturen onder de nul, en in Zuid Europa kan de temperatuur tijdens het rijden in de zon zomaar oplopen tot 40 graden boven de nul. Wanneer je goedkope plastic lijstjes hebt kan het dus zijn dat deze gaan vervormen of dat het plexiglas mat wordt door de temperatuurinvloeden.

Wat voor kunst hang je in je rijdende kasteel?

Kleine kunstwerkjes die goed passen bij je caravaninterieur zijn moeilijk te vinden. De werken op kinderkamerkunst.eu doen het verassend genoeg vaak erg goed. De werkjes zijn licht en veelal grafisch. De werken zijn van mooie kwaliteit, en komen meestal met een lijst. De werken van Liselot Röben zijn prachtig mooi grafisch en vriendelijk. Met de werken van Hinke Weikamp uit de collectie haal je de buiten natuur ook weer naar binnen.

Let er natuurlijk wel op dat je die lijst dan goed vastmaakt. Bijvoorbeeld door een schroef voor de standaard bevestiging aan te vullen met een stripje dubbelzijdig schuim-tape aan de onder-achterkant van het werk zodat het niet gaat klapperen tijdens het rijden.

Voldoende inspiratie opgedaan? Hang ook je caravan vol mooi werk en geniet van het buitenleven!

Tagged , , , , ,