Nieuwe kunstenaar: Menno van Duijn

Bij Kinderkamerkunst voegen we regelmatig nieuwe kunstenaars toe die passen binnen ons concept en voldoen aan onze kwaliteitseisen. Deze stellen we in deze rubriek aan je voor: deze keer is het de beurt aan Menno van Duijn.

Menno van Duijn maakt zeefdrukken

Menno van Duijn, geboren in Den Haag in 1980 en is oprichter van een webbureau. Na de geboorte van zijn eerste kind heeft Menno van Duijn het tekenen weer opgepakt. Menno heeft sindsdien nieuwe technieken uitgeprobeerd en aangeleerd om mee te experimenteren.

Menno van Duijn tekent veelal illustraties op een tablet waarna deze op een zeefdrukraam worden overgezet. Dit raam wordt gebruikt om handmatig de gewenste oplage te drukken. De pentekeningen waarvan de serie zeefdrukken wordt gemaakt, kenmerken zich door het lieve karakter van de -veelal- jonge dieren. Daardoor komen de zeefdrukken goed tot hun recht in kinderkamers en worden ze vaak als kraamcadeau aangekocht.

Omdat Menno van Duijn autodidactisch aan de slag is gegaan met het maken van zeefdrukken komt het vaker dan eens voor dat een de zeefdrukken onderling iets afwijken van elkaar. Dat maakt echter dat ieder werkje uniek is en een eigen karakter krijgt.

Kunst van Menno van Duijn

Wil je de werken van Menno van Duijn bekijken? Blader dan rond in onze webshop voor Kinderkamerkunst!

Tagged ,