Kinderkamer schilderij – Kunst die wat toevoegt

Bij een mooie kinderkamer horen mooie kunstwerken aan de muur. Dat kan een print, een kinderkamer schilderij of een zelfgemaakt werk zijn. Kunst aan de muur zorgt ervoor dat je kind in een vroeg stadium de beleving van kunst mee krijgt en zo kunst leert waarderen.

Een kinderkamer schilderij heeft invloed op de vorming van je kind

Kinderen leren van van het kijken naar kunst. Zij leren een mening te vormen. Je kindere leren dat verschillende standpunten en meningen mogelijk zijn zonder dat een van de twee fout is. Kinderen leren door het bekijken van kunst buiten de bestaande regels te kijken en zelf een beeld te vormen. Hierdoor wordt de eigen creativiteit aangemoedigd en leert het kind bijvoorbeeld ook problemen van meerdere zijdes te bekijken en zo met creatieve oplossingen te komen.

Een schilderij in je kinderkamer zorgt voor vroege waardering

Wanneer een kind opgroeit met kunst in de omgeving, bijvoorbeeld een kinderkamer met een schilderij, zal je kind daar naar gaan kijken. Het schilderij hoeft niet direct wat voor te stellen, het kan ook een abstract werk zijn. Ook dan kan je kind zelf een mening vormen, zelf bepalen wat het werk voorstelt.

Verschillende standpunten

Je kind leert zo al vroeg dat verschillende onderwerpen op verschillende manieren vormgegeven kunnen worden. Je kind zal zelf leren dat een schets met krassen van een struisvogel net zo herkenbaar kan zijn als een fotorealistische weergave van een struisvogel. Dat geeft mooi de verschillende mogelijkheden in standpunten weer, én stimuleert je kind zelf ook kunst te maken. Juist omdat er bij kunst geen goed of fout komen kijken, maar bovenal de eigen interpretatie van de kunstenaar die de toeschouwer weer vrijlaat de kunst te beleven op een eigen manier.

Een kinderkamer schilderij kopen is een uitdaging

Het is moeilijk om een passend kinderkamer schilderij te vinden. Soms heb je geluk en tref je precies dat kunstwerk dat je al jaren zoekt. Meestal, zo ondervonden wij, is het een hele uitdaging om niet bij een infantiel plaatje uit te komen. Een kinderkamer schilderij is zowel voor de ouders als voor het kind bedoeld en moet dus voor beiden een aantrekkelijk beeld opleveren waar je langere tijd naar wilt kijken. Die werken proberen wij samen te brengen in onze webshop met kinderkamerkunst.

 

Tagged , , , , , ,